mandag, september 4
Kantareller og spinat
Kantareller og spinat kan en få nå. Det er en deilig kombinasjon. Til 4 personer bruker en: 1/4 kg kantareller, 1 liten løk, 4-5 friske tomater, salt, pepper, 1 dl melk, 2 ts mel, litt smør. Skjær soppen smått. Lysbrun litt smør, ha soppen og løkskivene i. La det surre til soppkraften er innkokt og soppen begynner å bli lys brun. Flå tomatene og skjær dem i skiver. Dryss melet over soppen. La det bli lys brunt. Ha, tomatskivene og melken og krydderiene i gryten. La det koke til soppen ligger i en tykk saus. Kok 1/2 kg spinatblader uten vann til den er mør. Skjær den på kryss og tvers mens den ligger i gryten, men hakk den ikke fin. Ha på 1 ss melk og litt salt og 1 ss smør. La det koke til spinaten er tykk og væsken ikke "flyter ut". Legg spinaten i skjell eller andre små skåler eller på ristet brød. Legg soppen oppå og pynt med en liten tomatbåt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar