Små spareråd: Skal De bare brukte litt av saften av en sitron? Ikke skjær sitronen i stykker, stikk heller et hull i skallet og press ut så mye saft De trenger, gjennom det. Resten av sitronen holder seg da like frisk og saftig til De skal bruke den. Hvis De bare har brukt halvparten av løken, er det lurt å smøre et lag margarin på snittflaten på den andre halvdelen og sette den på en tallerken med smøret ned. Da holder den seg en stund uten å tørke.
mandag, mars 6
Fylte poteter
Kokt eller stekt fisk som er blitt til overs fra en middag, kan med hell brukes til denne retten. Fiskekjøttet renses for skinn og ben og hakkes fint. Bland denne farsen med hvitvin, litt tomatpure og pepper, varm den og tilsett litt smør, la det småkoke til tomatpureen er kokt inn og farsen er blitt fast. Store poteter skrelles og hules ut. De pensles med olje og farsen fylles i. Potetene settes i et godt smurt gratengfat og steker ved svak varme ca. tre kvarter. Under stekingen drypper man stadig potetene med smøret fra fatet. Når de har stekt et kvarter, drysses potetene med reven ost. Serveres i fatet.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar