søndag, mars 5

Kokt eller stekt høne med sjampinjong

Tøm 1 ung høne. Vask og børst den under rinnende vann, løs og løft opp brystskinnet, spekk kjøttet med en håndfull rensede sjampinjonghatter slik: Stikk et lite hull med spiss kniv, litt skrått inn i brystet, putt det fullt av sjampinjong. Legg noen løvtynne spekkstykker tvers over brystet, så de dekker hullene, trekk skinnet godt over igjen, så spekket ligger støtt. Hakk resten av sjampinjongen, lever, krås og hjerte. Rull det inn i tynne spekkskiver som først er gnidd med løk og krydder. Brysthulen gnis med løk og krydres, spekerullene puttes inn. Hønen sys igjen og bindes opp. Kokes og serveres med alminnelig lys saus, tyknet med eggeplommer, eller: Stekes og serveres med brun saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar