tirsdag, april 4

Påskedags middag

Menyen er 3 sandwiches (snitter). Oksetunge. Appelsin- og grapefruktsalat. Lag en snitt med fisk, salat, reddik, majones - en med sild, løk - og en med ost og reddik. Kok tungen. Flå av den harde bruskhuden. Hold tungen varm i kraften.
   Vanlig brun saus som lages av 1 ss smør, 2 ss mel, 1/2 l tungekraft.  Rens og hakk 200 g sjampinjong, brun den i 2 ss smør. Klipp 100 g kokt skinke (pålegg) i strimler. Tilsett skinken og 2 ss finhakket løk. la alt bli lys brunt. Tilsett 1/4 l hvitvin (rabarbra, eple e.l.). Bruk ikke jerngryte til dette. La alt koke til omtrent halvparten av vinen er fordampet. Bland dette med den brune sausen, 2 ss tomatpure og 1 ss finklipt persille. Server sausen til den kokte tungen. Grønnsaker som passer til kokt tunge er bl.a. kokte blomkål, erter, frisk salat med tomater.
   Ta vekk alle hinner i grapefrukten. Klipp grapefrukten og appelsinene i små stykker. Bland det og hell på litt appelsinsaft, enten nypresset eller vanlig "Simpson" eller liknende. N.B. Det går lettere og fortere å klippe sitrusfruktene enn å bruke kniv. Vi får all saften med når frukten klippes. Når vi skjærer med kniv renner alltid litt av saften vekk.
   Denne middagen kan lages på kort tid. Den er lett å lage, lett å anrette og det blir lite "søl". Resten av tungen er fint "smørbrødpålegg" til andre påskedager. I.A.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar