De fleste familiemedlemmer må være sin egen hushjelp, også når man har gjester. Det er derfor viktigere enn noen gang før å bruke mat som er lettvint å anrette og som kan lages nesten ferdig dagen før man skal ha gjestene. Klipp fuglen opp langs ryggbenet. Rens den. Vei lever, krås, hjerte. Ta samme vekt loff. Legg den i så meget melk at den blir godt gjennomtrukket. Tilsett ca. 1/4 kg sjampinjong (til en fugl), 2 små løk, ca. 200 g svinekjøtt. Mal alt dette i kjøttkvern til det blir som en finmalt kjøttdeig. Kok massen 1/4 time. La den bli kald. Tilsett 1-2 eggeplommer, 1 stivvispet hvite, og salt og krydder. Rør det godt sammen. Ta brystbenet ut av fuglen. Det går lett når man klipper opp huden omkring det - inni bukhulen. Salt fuglen inni. Fyll massen i buken. Sy fuglen igjen i ryggen. - Stek fuglen som vanlig. La den bli kald.
Anrett den slik: Ta opp stingene i ryggen. Klipp vekk ryggraden. Ta ut fyllen. Den ligger som en tykk kjøttpølse inni buken. Snu fuglen. Skjær et snitt langs etter midt på brystet. Skjær ut brystkjøttet. Skjær det i skiver og legg det på plass. Legg fuglen på fatet. Støtt den opp med grønnkål eller stangselleri-grønt. Skjær fyllen i skiver og legg skivene på fatet. Server råsalat med sitronsaus til fet fugl. Server kokte og rå grønnsaker i majones til mager fugl. I.A.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar