onsdag, februar 2

Sildeboller av sildehakk

Visp 2 egg og 2-3 dl fløte godt sammen. Bland 1 ts salt, 1/2 ss potetmel, 1/2 ts pepper og 1/4 ts muskat sammen i 1/2 kg sildehakk. Spe med eggeblandingen. Kok en prøvebolle. Se om den henger godt sammen og er passe salt og passe krydret. Tilsett litt mer potetmel hvis den ikke er fast nok. Kok opp vann. Salt, 1 ts per liter. Form nokså store boller. La dem "trekke" i kokevannet til de er gjennomkokt. Vannet skal ikke boblekoke, men holdes ved kokepunktet.
   Saus: Skrap og skjær 1 stor selleri i små terninger. Kok selleriterningene møre i lite vann. Smelt 25 g smør. Tilsett 25 g mel. Spe med væsken (2 dl sellerikraft, 1 dl sildekraft, 1 dl melk eller fløte). Visp 1 egg. Hell den kokende sausen i egget. Visp godt. Ha selleriterningene og sildebollene oppi sausen. Dryss rikelig hakket persille eller finklippet purregrønt over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar