fredag, oktober 20
Blandingskarbonader av fisk og sopp
Bruk mager fisk. Sei, torsk eller hyse passer best. Bruk en eller flere soppslag. Rensk og kok 1/2 kg sopp. Legg den i kjelen uten vann. La den koke noen minutter i den væsken som danner seg. Ta soppen opp i en sil. Ta vare på soppkraften. Mal 1/2 kg fisk (renskåret) 1 gang alene. Mal så soppen 1 gang alene. Mal begge deler sammen 1 gang. Bland 2-3 ss tørket, siktet malt brød i massen. La det stå ca. 1/4 time til brødet har trukket til seg litt av væsken fra massen. Visp sammen 1-2 egg og bland det i. Tilsett salt og krydder. Stek en prøvekake for å kontrollere salting, krydring og konsistens. Skjær opp og stek 1-2 store løk i alt stekefettet. Ta løken opp og stek karbonadene i løkfettet. Legg 1 skje stekt løk oppå hver karbonade etter hvert som de blir brunet. Ta den opp og hold dem varme når de er stekt. Kok ut pannen med soppkraften og server dem som saus til karbonadene. Bruk grønnsaker til. 4-5 personer.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar