tirsdag, november 14
Lammebryst - fylt
Hvis kjøttrasjonen neste gang blir lammebryst - få da også en liten medisterpølse på "et klipp". Stell lammebrystet slik: Trekk ut alle sidebena. Skjær ut andre ben. (Bruk dem til kraft). Sy lammebrystet sammen så det blir som et pølseskinn. Sy det igjen i den ene enden. Klipp opp pølsen langs etter og skrap medisterdeigen ut. (Den er mer finmalt enn ferdig medisterdeig, derfor passer den godt her). Hakk litt fårefett. Bland det, litt revet løk, rikelig hakket persille og eventuelt litt pepper og salt i deigen. (Ofte er det nok salt og krydder i pølsen). Fyll medistermassen i det sammensydde lammebrystet. Sy igjen den andre kortsiden. Nå ser det hele ut som en "fårerull". Brun rullen i en gryte. Tilsett litt kraft - kokt på bena. Legg tett lokk over gryten. Sett den i stekovn. La den stå ved middels varme 2-3 timer. Steketiden avhenger av dyrets alder før slaktningen. Hell skyen fra. Kok den litt inn. Tilsett eventuelt et glass vin. Trekk "sytrådene" ut. Skjær kjøttet i tynne skiver. Server råsalat og stekte poteter til. På denne måten kan en få en "stek" ut av et nokså tynt stykke fårebryst.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar